Kiedy planujemy przyjąć w swoim mieszkaniu gości, bardzo często stajemy na głowie, aby wywrzeć na nich jak najlepsze wrażenie. Należy przy tym pamiętać, że czasem decydujące mogą być najmniejsze szczegóły. Continue reading
Udany wieczór z gośćmi

Poradniki dla ludzi którzy lubią gotowanie
Kiedy planujemy przyjąć w swoim mieszkaniu gości, bardzo często stajemy na głowie, aby wywrzeć na nich jak najlepsze wrażenie. Należy przy tym pamiętać, że czasem decydujące mogą być najmniejsze szczegóły. Continue reading
W ostatnich latach na półki sklepowe przebojem wdarły się butelki smakowej wody mineralnej. Reklamodawcy dwoili się i troili, żeby zachwalić napoje de facto doprawiane chemią. Continue reading
Aceto balsamico to jeden z największych skarbów narodowej kuchni włoskiej. Nie bez kozery nazywany jest „czarnym złotem”, a cena za mały pojemnik oryginalnego octu balsamicznego potrafi sięgać nawet 70 euro. Continue reading
Nie od dziś wiadomo, że kuchnia azjatycka słynie ze smaków, których próżno szukać w innych zakątkach świata. Należy jednak pamiętać o tym, że gotowanie ma więcej wspólnego z muzyką niż z matematyką. Nie musimy sztywno trzymać się przepisów, czy też używać składników tradycyjnie azjatyckich. Przede wszystkim liczy się improwizacja. Takie podejście do gotowania określa się mianem kuchni Fusion. Continue reading